top of page

Balkon Mobilyası Püf Noktaları, Balkonlarımızı Evimizin En Gözde Mekanı Haline Getirmenin Yolları

Göze Hitap Eden Farklı Tasarımlar ile Balkon Mobilyaları

Balkonlar evlerin en önemli alanları arasında yer alıyor. Özellikle yaz mevsiminde balkonlar en sık kullanılan alanlardır. Balkonda vakit geçirirken, güzel tasarım eşyalarla bir arada olmak kişiye daha da keyif verir. Ayrıca balkon mobilyaları ile balkon'u dekore etmek ortamı çok daha şık gösterir. Bu konuda güzel bir seçim yaparak balkonu olduğundan çok daha güzel bir hale getirmek mümkündür. Bu konuda doğru balkon tasarım seçimleri yapmak doğru olur.

Küçük Balkonların Tasarımı

Küçük balkonları tasarlarken genelde pek çok kişi zorlanır. Fakat doğru seçimlerle çok şirin bir balkon tasarlamak mümkündür.

Küçük balkonlarda renkli kırlent ve minder kullanımı çok doğru olur. Balkona uygun olacak renklerde minderlerle dekor yapılabilir. Sehpa olarak C sehpa veya Ara sehpa küçük boyutta kullanılabilir. Renk konusunda Turuncu, Mavi, Yeşil gibi dekor renkleri son yıllarda oldukça trend haline geldi. Ayrıca minik lamba kullanarak da küçük balkonlar oldukça şirin bir hale geldi.

Küçük balkonları kitap okuma alanı haline getirmek de oldukça güzel bir fikirdir. Dikey ve yatay olarak kullanılan yumuşak minderlerle çok samimi bir kitap okuma alanı yapılabilir.


Minder kullanmayı sevmeyen kişiler için küçük boyutta bank yaptırmak da mümkündür. Üzerine ise yumuşak ince dokuda renkli minderler kullanılabilir.


Büyük Balkonlar Nasıl Dekore Edilir?

Büyük balkonları dekore ederken, pek çok seçenekte balkon mobilyası kullanmak mümkündür.

Büyük balkonlarda, Balkonunuza özel ölçü koltuk ve berjerler seçerek özel sehpa ve masa seçenekleri ile kombin yapmanız mümkündür. Bu Konuda Tabbure Concept Firmamızdan Destek alabilirsiniz. Üzerine farklı renklerde minderler kullanılabilir. Ayrıca alüminyum koltuk takımı setleri de büyük balkonlar için uygundur.

Büyük balkon mobilyalarında renk seçimi balkonun tarzına uygun olabilir. Gri, soft, krem gibi pek çok farklı tonda balkon mobilyaları seçilebilir. Daha karakteristik tarzda bir Balkon olması istenirse eğer, sarmaşık çiçekleri ile balkon demirlerine dekor yapılabilir.

Çiçek ve yeşillik sevenler, büyük balkonlarının bir kısmını çiçek köşesi yapabilir. Güzel ve şık ahşap bir çiçeklik alarak, üzerine güzel şekilde çiçekler dizilir. Daha sonra minik LED ışıkları da etrafına dizilerek ortam daha da güzel hale gelir. Büyük balkonlar genelde bu konuda dekoru daha pratik alanlardır.


Romantik Bir Balkon


Romantik bir balkon dekore etmek oldukça kolaydır. Özellikle küçük boyutta balkonlarda romantik tarzı oluşturmak daha kolay olur. Balkon için alınacak küçük yuvarlak bir masa ve iki adet sandalye yeterli olur. Üzerleri için kullanılan minderlerin rengi bordo ya da kırmızı renkte seçilebilir. Ayrıca balkonun korkuluklarına minik ışıklar yerleştirilir. Bu şekilde balkon hem romantik hem de aydınlık bir hale gelir. Özellikle akşamları bu loş ışıkta vakit geçirmek oldukça zevkli olur.


Balkonlardaki Ufak Dokunuşlar


Balkonlar için ufak dokunuşlarla harika sonuçlar elde etmek mümkündür.

Son zamanlarda kullanılan hamak tarzında salıncaklar, oldukça trend hâline geldi. Oldukça modern ve hoş duruşu ile pek çok kişinin beğendiği bir dekor ürünüdür. Ayrıca oldukça rahat olduğu için de tam bir keyif köşesidir.

Ayrıca koltuk modeli seçilirken de model olarak dörtlü koltuk seçmek, balkona farklı bir hava verir. Daha tarz bir görünüm oluşur. Kullanım olarak da oldukça rahat bir modeldir.


Balkonda Portatif Ürünlerin Önemi


Balkonlarda portatif ürünler oldukça kullanışlı olur. Daha az her kapladığı ve hoş modelleri bulunduğu İçin balkona çok yakışan modellerdir.

Alüminyum & Iroko masa ve sandalyeler kullanılabilir. Sandalyeler iç içe geçirilebilir ve masa portatiftir. Daha farklı ve salaş olmayan görüntüler için portatif ürünler kullanılabilir.


Cam Balkon Tasarımında Nelere Önem Verilir?


Cam balkon tasarımda farklı bir dekor yapmak mümkündür. Sade ve şık bir perde ile cam balkonu istenen zamanda kapalı kullanmak mümkündür. Ayrıca eşya dekorunda ufak sehpa ya da masa kullanabilir. Renk olarak soft, bej krem tonları tercih edilebilir. Ayrıca zemine serilen ince ve hoş kilim tarzında bir halı ile balkon çok daha hoş bir alana dönüşür.

Balkon köşelerine üçgen ahşap askılar koyarak, köşeler daha işlevli hale getirilebilir. Üzerine koyulacak minik çiçekler de ortamı daha güzel hale getirir. Balkon dekorunda renkler ve mobilyaların tarzı birbiri ile uyum içinde olmalıdır. Ayrıca zıt renklerin de birbiri ile uyumu da balkon dekorasyonunda çok hoş olacaktır.

10 views0 comments
bottom of page